Home » Vliegtickets » Nieuws » Veel nederlandse animo toeristisch georgie

Veel Nederlandse animo toeristisch Georgië

Voor het eerst drie Georgian Cultural Days in Den Haag

donderdag 26 mei 2011

Groot was de Nederlandse animo voor toeristisch Georgië, drie dagen achtereen in Den Haag, Daar vierde het land uit de Kaukasus tijdens de Georgian Cultural Days zijn 20 jaar nationale onafhankelijkheid. Voor het eerst hield Georgië, in samenwerking met diverse partijen, dit bijzondere evenement hartje Den Haag.

110526_georgie_den Haag_koor.jpg
Een Georgisch mannenkoor in traditionele pakken zorgde voor muziek, zang en dans
 
Een van van de ‘trekkers’ op het programma was een braderie, geheel in Georgische stijl op het Plein in Den Haag. Publiek en genodigden konden kennis maken met de rijke culturele traditie van Georgië en zich bovendien informeren over de toeristische mogelijkheden en trekpleisters van Georgië. Eerder deze week was er een concert in Den Haag met uitvoerenden uit Georgië in aanwezigheid van de uit Zeeland afkomstige Sandra Roelofs, de echtgenote van de president van Georgië. 

110526_georgie_den Haag_ambassadeur.jpgFoto: Ambassadeur van Georgië in ons land S. Gvineria was erg tevreden over de belangstelling voor de presentatie. Hij reikte twee tickets uit aan winnaars van een retourvlucht met Baltic Air naar de hoofdstad Tbilisi. Uiterst links de vertegenwoordigster van de vliegmaatschappij.

Wijn, dans en zang
De presentatie van Georgië trok – ook dankzij het fraaie weer – veel belangstelling. Op uitnodiging van de Ambassade van Georgië in ons land waren media en touroperators aanwezig die graag wilden kennismaken met deze bijzondere bestemming.Lekkere wijnen
Op het Plein stonden verschillende kraampjes, waar van lekkere wijnen uit Georgië, dat een eeuwenoude reputatie heeft als wijnbouwland, kon worden genoten, informatie over het land werd verstrekt, kunst en sieraden konden worden bekeken en de Georgische keuken kon worden geproefd. Een mannenkoor, in traditioneel kostuum, zorgde voor een kleurrijke middag met zang en dans.

Veelzijdige cultuur
'Wij vonden het erg leuk om Georgië de afgelopen drie dagen hier in Den Haag op de kaart te zetten. De opkomst is prima en ik hoop dat we alle aanwezigen hebben kunnen laten genieten van een voorproefje van de veelzijdige Georgische cultuur. In het najaar hopen wij Georgië toeristisch breder op de Nederlandse markt te kunnen presenteren. Evenementen als deze drie dagen in Den Haag helpen ons daar enorm bij”, aldus S. Gvineria, ambassadeur van Georgië.

Internet: www.netherlands.mfa.gov.ge